Lenka Oravcová

jóga, jógová terapie, zdravotní cvičení, pilates

Skupinové lekce

Kurz Jóga pro zdravá záda

Jógová praxe by měla být cestou k vyváženosti. Co se týká pohybu je náš současný život většinou dost nevyvážený. Na jedné straně nedostatek přirozeného pohybu a na druhé straně nadbytek „nepřirozeného“ pohybu – dlouhé sezení před počítačem nebo v autě je jen jedna část; dál by do této kategorie patřilo i nadměrné přetěžování a snaha přiblížit se svými výkony profesionálním cyklistům, atletům a gymnastům.

Není divu, že narůstá počet funkčních poruch pohybového aparátu, především bolestí zad a velkých kloubů.

Abychom se vyhnuli bolestem, potřebujeme vyvážený pohyb a vědomí toho, jak tělo držíme a jak dýcháme. A jako všechny dovednosti i tohle je potřeba se učit a trénovat. Jóga jako celostní přístup (práce s tělem, dechem i pozorností) je k tomu ideálním nástrojem.

V rámci kurzu budeme:

  • rozhýbávat a zpružňovat tělo dynamickým nezátěžovým pohybem a vhodnými pozicemi
  • občas využijeme i válce a míčky k hlubšímu vlivu na pojivové tkáně
  • zaměříme se na důležité pohybové vzorce, tedy nejen na to, co děláme, ale i jak to děláme a jak to využít v každodenním běžném pohybu
  • při cvičení budeme sledovat, kde v těle se hromadí napětí a průběžně je korigovat
  • pozorovat a využívat v rámci pohybu dech

To vše v průběhu jógových lekcí, které budou bez pozic vyžadujících velký rozsah pohybu a bez pozic a cviků, které by mohly prohlubovat nevyváženost pohybového aparátu

Kurz by měl sloužit jako výuka správného držení těla, pohybu a cvičení a jako prevence problémů s pohybovým aparátem. Není vhodný při akutních bolestech, při výrazném zdravotním omezení a při velké nadváze.
Vhodnost účasti případně konzultujte telefonicky na 604 111 010 nebo mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Podrobnosti k události

Datum konání 07.říj.2021 18:45
Konec 07.říj.2021 20:15
Sdílet tuto událost:

 

Moje aktivity

 

Skupinove lekce

Skupinové lekce

Individualni lekce

Individuální lekce

Seminare

Semináře

Publikacni cinnost

Publikační činnost